Vår fantastiska rapsolja

Albas rapsolja från AAK

På Alba och AAK är vi stolta över att producera ett brett utbud av högkvalitativ rapsolja – det hållbara valet för dina produkter och miljön. Noggrann och försiktig process genom hela produktionscykeln ger en olja som är neutral i smaken och har en utmärkt hållbarhet.

Rapsolja är en av de viktigaste vegetabiliska oljorna som används idag. Den jämförs ofta med olivoljan, medelhavets stolthet, men de flesta människor är inte medvetna om de näringsmässiga fördelarna med rapsolja. Rapsoljan har en hälsosam fettsammansättning, den innehåller mindre mättat fett än många andra vegetabiliska oljor. Rapsoljan innehåller hög andel fleromättat fett samt hög andel essentiella fettsyror såsom omega-6 och omega-3. Den är också en naturlig källa av vitamin E och vitamin K.

Att ersätta mättat fett i dieten med omättade fett bidrar till att hålla kolesterolet på normala nivåer. Essentiella fettsyror behövs även för normal tillväxt och utveckling hos barn.

Våra ekologiska oljor produceras i enlighet med de höga ekologiska standarder som finns och har samma höga kvalitet som AAKs andra rapsoljor. Detta möjliggör en hållbar produktion med låg miljöpåverkan.

Vi tillverkar bland annat

Margarin

Här produceras bl.a. stekmargarin och smörgåsmargarin.

Majonnäs

Här produceras bl.a. majonnäs, dressingar och såser.

Oljor

Här produceras bl.a. såsbas och friteringsolja.